Državno natjecanje „Čitanjem do zvijezda“

Objavljeno: 05.02.2017. Pregleda: 31

citanjem do zvijezdaPočetkom veljače održano je regionalno natjecanje kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole u Hrvatskoj, a prvi puta sudjelovali su i subotički srednjoškolci. Daniel Kujundžić, Petar Huska, Branka Moravčić i Luka Temunović, učenici Gimnazije Svetozar Marković pripremali su se za online kviz dok je Emanuela Bošnjak doradila svoj multimedijski uradak. Svi su imali zadovoljavajuće rezultate, ali je Emanuela Bošnjak briljirala i plasirala se na državno natjecanje osvojivši 9,6 bodova što je istodobno i najveći broj bodova za multimedijski uradak.

 

Sada se Emanuela nalazi na prvom mjestu, koje dijeli s još par uradaka iz Zagreba, Koprivnice i Varaždina.

I sudionici online kviza lijepo su se pokazali. Oni su osim dosadašnje dvije knjige (Johann Wolfgang von Goethe Patnje mladog Werthera i anonimna autorica Pitaj Alicu – Dnevnik jedne narkomanke) trebali pročitati i djelo Shermana Alexiea Apsolutno istiniti dnevnik Indijanca na određeno vrijeme.

Kviz znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda organiziraju Hrvatska mreža školskih knjižničara, a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem. Emanuela će se svojim multimedijskim uratkom predstaviti i na posljednjoj razini, državnom natjecanju koje će biti održano 26. travnja.

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima