Glazbeno poetska večer u Petrovaradinu: Koncert kvarteta saksofona

Objavljeno: 09.09.2011. Pregleda: 63

koncert saksofonistaU okviru manifestacije „Petrovaradinsko ljeto", koju organizira HKPD „Jelačić" iz Petrovaradina, u četvrtak 18. kolovoza u crkvi sv. Jurja u Petrovaradinu održan je koncert kvarteta saksofona »IVMASTIG«.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika društva Josipa Pokasa, prepunu crkvu u toploj ljetnoj noći osvježili su zvuci skladbi koje su izveli članovi sastava „IVMASTIG". Ivan Švager, tenor saksofon i flauta, Vojislav Savkov, tenor saksofon, Desző Molnar i Sandra Dropo, alt saksofon, izvodili su skladbe Ivana Švagera „Petrovaradinska pjesma", „Moje rodno mjesto Petrovaradin", „Gospodin predsjednik" i poznate skladbe kao što su „Djevojko mala", „Ave verum", „Podzemlje Memphisa" i mnoge druge.

Ovaj skoro dvosatni koncert čitanjem svoje poezije uveličala je i pjesnikinja, romansijerka, kritičarka i esejistica Jasna Melvinger.

Stihovi pjesama „Vezirac", „Stari sat", „Za Cvjetka i Vidicu" bili su uvodnica za poeziju iz novog rukopisa „Pjesme čarobnog dodira" koju je govorio Petko Vojnić Purčar.

Tekst i fotografija: Ankica Jukić-Mandić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima