Godišnji koncert HKPD-a „Tomislav“ Golubinci

Objavljeno: 22.02.2018. Pregleda: 51

godisnji koncert Tomislav GolubinciBogatim kulturno-umjetničkim programom Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Tomislav iz Golubinaca u nedjelju, 17. prosinca 2017., u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi predstavilo je svoj rad na tradicionalnom godišnjem koncertu. Publici su se predstavili mladi tamburaši pod rukovodstvom Baneta Jovanovića Šanjike, vokalni solisti, tamburaška skupina Ladan špricer, pjevačka skupina, kao i folklorni ansambl veterana ove udruge, koji su plesom i pjesmom predstavili običaje golubinačkih Mačkara.

Svojim izvedbama kao gosti koncerta predstavili su se i članovi KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove, koji uspješno godinama surađuju s hrvatskom udrugom iz Golubinaca. Ova godina je, prema riječima predsjednika udruge Vlatka Ćaćića, bila veoma uspješna, sudeći po prestižnim priznanjima koje su dobili mladi tamburaši.

„Za jednu malu udrugu kao što je naša veliko je zadovoljstvo što mogu reći da smo uspjeli postići brojne uspjehe, ali isto tako i formirati nekoliko sekcija. Imali smo veliki broj nastupa tijekom godine, kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji. Kada smo prije tri godine krenuli s radom kao škola tambure, nismo vjerovali da će tamburaški orkestar zaživjeti, barem ne u ovolikoj mjeri kao što je sada. Zahvaljujući ovoj djeci koja predano rade i umjetničkom rukovodstvu, tamburaški orkestar je postajao sve bolji. Veoma je važno da kod djece postoji tolika volja, zahvaljujući kojoj tamburaška skladba opstaje u Golubincima“, kaže Ćaćić.

Zahvaljujući entuzijazmu starijih članova u Društvu radi i folklorna skupina koja njeguje običaje vezane za golubinačku tradicionalnu manifestaciju Mačkare, ali i druge običaje karakteristične za to selo. 

„Svi oni koji se bave najljepšim poslom na svijetu, a to je njegovanje kulture, tradicije i običaja su u našoj velikoj kulturnoj obitelji. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu istaknuti što od dana formiranja HKPD-a Tomislav imamo izuzetnu suradnju i kada je u pitanju razmjena programa, ali i kada su naši prijatelji imali problema s prostorom mi smo bili tu da pomognemo. Bavimo se istim poslom, djeca nas obavezuju da budemo uz njih i mi to nesebično i razmjenjujemo“, istaknuo je predsjednik KUD-a Branko Radičević Petar Nerandžić.

Izvor: Hrvatska riječ(S. Darabašić)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima