Goran Kujundžić doktorirao na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti

Objavljeno: 12.09.2014. Pregleda: 66

Goran KujundzicGoran Kujundžić, akademski slikar-grafičar i docent na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, početkom mjeseca srpnja 2014. godine doktorirao je na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu u okviru poslijediplomskog doktorskog studija slikarstva. Naziv teme njegova doktorata glasio je „Vizualizacija principa permutacije proučena na ornamentalnim uzorcima iz zbirke tradicijskog uporabnog tekstila Muzeja Slavonije“.

„Titula doktora umjetnosti – dr. art. mi prije svega omogućava kontinuitet rada na Učiteljskom fakultetu u Osijeku. Osim toga, tijek poslijediplomskog studija je u velikoj mjeri omogućio dublji teorijski uvid u interesno područje mog praktičnog rada, što ću svakako primijeniti u budućem djelovanju“, kaže za naš tjednik Goran Kujundžić.

Što se tiče profesionalnih planova, kako kaže, nema u vidu neke dramatične promjene. „Zapravo, i dosad su se različite mogućnosti otvarale same, te sam prema njima određivao svoje planove i prioritete. U području likovnog izričaja i dalje ću istraživati postupke ornamentalnog oblikovanja, dok ću u okviru nastavnog djelovanja imati priliku dodatnog angažmana“, kaže on.

G.Kujundzic ZlatovezGoran Kujundžić rođen je 1976. godine u Subotici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je grafiku 2003. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Miroslava Šuteja. Tijekom studija je u sklopu studentske razmjene boravio u Budimpešti, te je osvojio prvu nagradu u okviru Pasionske baštine na temu Moj doživljaj muke. Nagrađen je za izniman rad i uspjeh tijekom studija. U razdoblju od 2007. do 2014. izlaže na skupnim izložbama u Osijeku, Subotici, Banjoj Luci, Pečuhu, Vinkovcima i dr. U istom je razdoblju imao samostalne izložbe u Pečuhu, Vinkovcima, Križevcima, Zagrebu, Osijeku, Belom Manastiru i Vukovaru. U Subotici je 2009. godine, zajedno s Leom Vidaković, Verom Đenge i Srđanom Milodanovićem, izlagao u Modernoj galeriji „Likovni susret“ na izložbi pod nazivom „Paralelni procesi“, u organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. S istom izložbom izlagao je u još nekoliko gradova po Vojvodini, kao i u Hrvatskoj – u Osijeku (2010.), te u Galeriji Matice hrvatske u Zagrebu, Varaždinu, Požegi i Šibeniku (2011.). Prije tri godine sudjelovao je i na Međunarodnoj umjetničkoj koloniji „Stipan Šabić“ koja je održana na salašu Paje Đurasevića na Bunariću u organizaciji Hrvatske likovne udruge „CroArt“.Živi u Dardi.

Tekst: D. B. P.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima