Gostovanje dramske sekcije HKUD-a „Vladimir Nazor“ u Beregu

Objavljeno: 12.11.2012. Pregleda: 45

nazor-tres bum zum-premijera1-mDramska sekcija Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Vladimir Nazor“ gostovala je 27. listopada 2012. godine u Beregu. Glumci „Nazora“ izveli su svoju novu kazališnu predstavu „Zum, treš, bum“, koju je po tekstu Marka Lončara režirala Lea Jevtić. Somborska je premijera bila 20. listopada, a samo tjedan dana kasnije novo kazališno ostvarenje „Vladimira Nazora“ imala je prigodu vidjeti publika u Beregu. 

„Odaziv publike nije bio onakav kakav smo očekivali, ali smo mi predstavu odigrali kao da je pred nama bila puna dvorana. Poslije premijere ovo je bilo drugo izvođenje naše nove kazališne predstave i dobro nam je došlo da se još bolje uigramo“, kaže pročelnik dramske sekcije HKUD-a „Vladimir Nazor“ Zvonimir Lukač

Tamara Lerić, predsjednica Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Berega, kaže kako je gostovanje „Nazorovaca“ prva kazališna predstava koja je poslije dužeg vremena izvedena u Beregu. 

„Kazališnih predstava odavno nije bilo u Beregu, ali nažalost odaziv posjetitelja bio je mali. To je i inače problem u Beregu, jer su mještani slabo zainteresirani za događaje. I one koji su planirali doći na kazališnu predstavu odvratilo je loše vrijeme i pljusak“, kaže Lerićeva. 

Dramska sekcija HKUD-a „Vladimir Nazor“ poslije Berega najavljuje gostovanja i u drugim mjestima u okolici Sombora. 

Tekst: Z. V. 

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima