HKUPD „Stanislav Preprek“ izveo svoju novu predstavu „Nora danas“

Objavljeno: 29.12.2012. Pregleda: 54

PremijeraPreprek2012HKUPD „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada 22. je prosinca 2012. godine premijerno izveo dramu „Nora danas“, koju je napisao čuveni hrvatski dramatičar Miro Gavran. Premijera je izvedena u kazališnoj dvorani Gimnazije „Laza Kostić“ u Novom Sadu. U predstavi su sudjelovali članovi dramske sekcije HKUPD-a: Sanja Trivić Mioković u ulozi Nore, Mile Mikuljan u ulozi Tonija, Anita Žanić u ulozi Lidije, Marijan Sabljak u ulozi Karla, Branka Dačević u ulozi Ranke i Maje, Dubravka Herget u ulozi Jane, Mladen Dražetin u ulozi ravnatelja kazališta.

Dramu je režirao Miljan Vojnović, koji je istaknuo kako je zadovoljan izvedbom i suradnjom koju ima s društvom. Također je napomenuo kako je ovo djelo nešto kompleksnije i opsežnije u odnosu na prošlu dramu „Atentatori“ Tomislava Zajeca, koju je također režirao. Po njegovim riječima, komad „Nora danas“ prikazuje današnjicu govoreći o poremećenim odnosima u društvu, gdje se muški i ženski principi zamjenjuju, gdje su važni samo karijera, prestiž i uspjeh pod svaku cijenu, dok se s druge strane zanemaruje odnos u obitelji što dovodi do njezinog kraha i otuđenosti.

Predsjednik društva Marijan Sabljak zahvalio je članovima društva na trudu i zalaganju i obećao kako će i dalje nastojati da dramska sekcija nastavi s radom.

Tekst i fotografije: B. D.

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima