Hrvatska čitaonica Fischer organizirala Božićni koncert u Surčinu

Objavljeno: 26.01.2024. Pregleda: 25

Hrvatska čitaonica Fischer organizirala je 14. siječnja 2024. godine u surčinskoj crkvi Presvetog Trojstva Božićni koncert koji je ujedno bio i završni događaj njihove manifestacije Božić u Surčinu. Prigodni program izveli su zbor župe Presvetog Trojstva, tamburaši udruge Fischer i vokalni solisti uz instrumentalnu pratnju (tambure, gitare, harmonika).
‚‚Htjela bih naglasiti kako je ovaj Božićni koncert u Surčinu bio surčinski koncert, nismo imali goste osim Mihaele Molnar. Sami smo pjevali, prijavilo se puno naših ljudi, što kroz zbor, što kao solisti, što kroz tamburaše, ljudi su sami poželjeli pjevati i pokazati Bogu svoju zahvalnost", kaže predsjednica Hrvatske čitaonice Fischer Katica Naglić.
Program su otvorili najmlađi sudionici, blizanci Marija i Đorđe Božanić i Marina Beljan. Nastupio je zbor župe Presvetog Trojstva pod vodstvom Zoje Satmari, ali i uz solisticu Janju Šćulac. Najstarija solistica Katila Rigel je nastupila u tamburaškoj pratnji Miloša Prodanovića. Nakon duljeg vremena nastupio je i ogranak glazbene sekcije Fischer pod nazivom Momci s Orešca koji sada čine Josip Crljen, Darko Kendrić i Filip Brzić. Na koncertu su se čule i riječi na slovačkom, a riječ je o pjesmi koju su uz numeru Bijeli Božić izveli Mihaela i Željko Molnar. Posljednji su nastupili mladi tamburaši pod vodstvom Miloša Prodanovića kojima se pridružio i vokalni solist Petar Štampar.
‚‚Ovaj koncert je završni događaj naše manifestacije Božić u Surčinu za 2023. godinu koji se sastojao od božićne izložbe koja je bila druge nedjelje u adventu, zatim smo 28. prosinca imali susret betlemaša, nakon toga smo 5. siječnja u okviru Božićnih običaja prikazali i za Radio-televiziju Vojvodine snimili kako se priprema božićna trpeza u Surčinu", kaže Naglić.
Glavna organizatorica koncerta u suradnji s udrugom Fischer bila je Marija Brzić koja je ujedno i vodila program:
‚‚Bila je intimnija atmosfera, samim tim i mnogo ljepša, prije svega jer su svi sudionici naši župljani, čak je i Mihaela tehnički naša župljanka. Mislim da je sve jako ljepo ispalo i ja sam veoma zadovoljna".
Čitaonica Fischer najavljuje za 22. siječnja 2024. godine (blagdan sv. Vinka) četvrti po redu susret vinara. Iza toga 26. siječnja gostuju u Đakovu, a 14. veljače organiziraju Dane ljubavi i vina u čast sv. Valentina.

Izvor: Hrvatska riječ (I. B.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima