Izabran novi predsjednik Katoličkog društva „Ivan Antunović“

Objavljeno: 31.05.2021. Pregleda: 46

KD Ivan Antunoic Skupstina Drustva 2021. novi predsjednikKatoličko društvo Ivan Antunović iz Subotice, 28. svibnja u Pastoralnom centru Augustinianum održalo je svoju redovitu godišnju skupštinu, koja je ovoga puta bila i izborna. Nakon četiri godine izabrano je novo rukovodstvo. Novi predsjednik Katoličkog društva Ivan Antunović je vlč. Josip Štefković, župnik u Baču i Plavni, te dekan Bačkog dekanata. Za potpredsjednicu Društva izabrana je spec. dr. med. Marija Mandić, a za tajnicu Emina Kujundžić. Izabrani su i novi pročelnici odjela, rizničar, kao i dva neovisna člana Vijeća, koje broji ukupno 11 članova, od kojih, prema Statutu, trećina moraju biti svećenici Subotičke biskupije.

Pred skupštinom je predstavljeno izvješće o radu, financijsko izvješće za proteklu 2020., kao i plan i program rada za 2021. godinu. U svome izlaganju dosadašnji predsjednik vlč. dr. Ivica Ivanković Radak istaknuo je najvažnije aktivnosti Društva u proteklom razdoblju, naglasivši značaj podizanja spomenika biskupu Ivanu Antunoviću u Subotici, kao plod zajedničke inicijative Hrvatskog nacionalnog vijeća, Katoličkog društva Ivan Antunović i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Potpredsjednik Lazar Cvijin izrazio je zahvalnost predsjedniku vlč. dr. Ivici Ivankoviću Radaku u svoje ime i u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća i kazao kako su uvijek imali dobru suradnju te da je ponosan na rezultate koje je Društvo postiglo u prethodnome razdoblju.

Skupštini je nazočio i subotički biskup msgr. Slavko Večerin, koji je pozdravio sve članove Društva i čestitao dosadašnjem predsjedniku na uspješnom vođenju Društva. On je istaknuo značaj postojanja i rada Katoličkog društva Ivan Antunović za Subotičku biskupiju i grad u kojem djeluje i podržao je novog predsjednika vlč. Josipa Štefkovića u daljem radu.

Na koncu svojega vođenja Društva predsjednik vlč. dr. Ivica Ivanković Radak u svome obraćanju uputio je riječi zahvalnosti svim članovima Društva koji su tijekom 30 godina radili u Društvu, kao i svim udrugama s kojima ono surađuje. On je kazao i kako je zahvalan svima koji su na čelu udruga i koji marljivo rade, uz velike žrtve.

Novi predsjednik vlč. Josip Štefković obratio se svima nazočnima i osobito se zahvalio svima koji su prihvatili obnašati dužnosti u Vijeću Katoličkog društva Ivan Antunović. Iskazao je spremnost za suradnju i zamolio sve članove Društva za podršku u daljim nastojanjima.

Izvor: KD Ivan Antunović

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima