Izložba djela nastalih na koloniji „Panon Subotica 2018.“

Objavljeno: 27.02.2019. Pregleda: 40

Likovna djela nastala u lipnju 2018. godine, na sedmom sazivu Umjetničke kolonije Panon Subotica 2018. predstavljena su na izložbi koja je bila otvorena od 17. prosinca 2018. do 3. siječnja 2019. u Galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici. Oko pedesetak izloženih slika, nastalih u različitim tehnikama, djelo su većinom članova „domaće“ HLU Croart iz Subotice te gostujućih udruga Bel art-a iz Belišća (Hrvatska) i Panon art-a iz Dušnoka (Mađarska).

 

Suradnja ovih triju udruga podrazumijeva „panonske“likovne susrete koji se događaju svake godine u mjestima odakle udruge potječu. U Srbiji je to Subotica, u Hrvatskoj Belišće, a u Mađarskoj Dušnok.

Izložbu je otvorio Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici.

„Ova kolonija, uz okupljanje umjetnika iz triju država, pokazuje kako panonska nizina svojom ravnicom i dobrotom rađa dobre ljude koji su spremni stvarati i prikazati tu ljepotu koju izražavaju kistom, olovkom a ove godine i digitalnom tehnikom, odnosno fotoaparatima. Ta ljepota liječi dušu i može nas odvratiti od svih onih ružnih stvari s kojima se svakodnevno susrećemo“, kazao je konzul Pleša.

Program otvorenja izložbe obogatio je kvartet gudača iz Muzičke škole u Subotici u klasi Viktora Molnára te pjesnikinja Divna Lulić Jovčić.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima