Izložba Gorana Kujundžića u Osijeku

Objavljeno: 16.02.2024. Pregleda: 25

Izložba vizualnog umjetnika (podrijetlom iz Subotice) Gorana Kujundžića Polifonija struktura otvorena je prošloga tjedna, 2. veljače 2024. godine, u Galeriji Kazamat Kulturnog centra u Osijeku. Postav čine crteži nastali od 2011. do danas, a osnova radova su i dalje multiplicirani ornamenti koji tvore vizualno snažne geomterijske strukture.
‚‚Sudeći prema cjelini koju je Kujundžić predstavio na ovoj izložbi, jasno je da ranije akromatske strukture bivaju polako nadopunjene raznim koloriziranim inačicama. Unatoč tome, umjetnikov vizualni jezik i dalje ostaje jasan i nepretenciozan što u najboljem svjetlu prezentira ovakvu vrstu umjetničkoga pristupa. Drugi važan pokazatelj kontinuiteta inzistiranje je autora na asemantičkim strukturama u kojima je značenje izjednačeno s formom. Upravo zbog toga odabrani oblik mora biti u stanju nositi vizualni potencijal svakoga pojedinog djela što u ovom slučaju i jest tako pa je za zaključiti da kontinuitet poetike utemeljene na strukturalnoj raznolikosti čini okosnicu i najveću vrijednost Kujundžićeva opusa", zapisao je, među ostalim, kustos Igor Loinjak.
Kujundžić je diplomirao (smjer grafika u klasi profesora Miroslava Šuteja) a potom i doktorirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Zaposlen je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku kao redoviti profesor.
Izložba Polifonija struktura može se pogledati do 16. veljače (ponedjeljak – subota od 10 do 20 sati) a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Osijeka.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima