Javni poziv - Učenje hrvatskoga jezika

Objavljeno: 08.06.2017. Pregleda: 43

drzavni ured za hrvatske izvan rhObjavljen je Javni poziv za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2017./18. S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima, kao i poticanja povratka potomaka hrvatskih iseljenika, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 18. svibnja 2017. godine Javni poziv za dodjelu naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2017./2018.

 

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj najviše dvije posljednje godine zaključno s danom objave Javnog poziva. Prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr

Rok za slanje prijava je 19. lipnja 2017.

Kako bi budućim polaznicima Programa učenja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj pomogli u prvim koracima tijekom boravka u domovini svojih predaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pripremio je i Vodič za stipendiste Programa učenja hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj ( više na www.hrvatiizvanrh.hr ).

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Trg hrvatskih velikana 6

10000 Zagreb

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima