KD „Ivan Antunović” darivalo subotičku knjižnicu knjigama iz vlasitite naklade

Objavljeno: 03.07.2020. Pregleda: 46

106662622 335483804113562 5397226377313084292 n 001Gradska knjižnica Subotica obogatila je svoj fond za 18 naslova Katoličkog društva Ivan Antunović koje su predsjednik vlč. dr. Ivica Ivanković Radak i tajnica udruge Klara Dulić-Ševčić 4. lipnja 2020. godine uručili ravnatelju subotičke knjižnice prof. Draganu Rokviću i višoj diplomiranoj bibliotekarki Bernadici Ivanković. Donacijom knjiga vlastite naklade nastavljena je dobra suradnja Katoličkog društva Ivan Antunović i Gradske knjižnice Subotica.

„Kao jedna od aktivnosti Katoličkog društva Ivan Antunović jest i nakladnička djelatnost“, istaknuo je vlč. dr. Ivica Ivanković Radak, predsjedavatelj udruge, te dodao: „Ona nije osnovna, ali je veoma značajna i važno nam je da naša djela dođu do korisnika. Stoga smo i prije pet godina također bili u sličnom posjetu subotičkoj knjižnici kada smo donirali veći broj knjiga koje je tiskalo Društvo. Hvala vam što čuvate povijesno, knjižno i zavičajno blago u vašim riznicama. Ovo je i naš skromni doprinos vašoj kolekciji.“ 
Ravnatelj Gradske knjižnice Subotica Dragan Rokvić zahvalio se na donaciji knjiga i izrazio zadovoljstvo što će se ovih oko 120 knjiga naći na policama knjižnice baš u godini jubileja, kada ova najstarija ustanova kulture u Subotici proslavlja 130 godina postojanja. Također, pohvalio je sadržaj i vizualni izgled knjiga koje su često predmet mnogih istraživača.
Nakon kraćeg razgovora, knjige su odnijete na dalju obradu kako bi u najkraćem roku bile dostupne korisnicima subotičke knjižnice.

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima