Književna večer Ljiljane Crnić u Zemunu

Objavljeno: 10.05.2019. Pregleda: 41

knjiga ljiljana crnićU župnoj dvorani crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu, u organizaciji ZHZ-a Ilija Okrugić, u utorak je održana književna večer Ljiljane Crnić, pjesnikinje iz Beograda. O književnom stvaralaštvu Ljiljane Crnić, o njenim nagradama te sudjelovanju na brojnim festivalima i književnim susretima govorila je tajnica zemunske udruge Renata Nađ. Autorica je svoje pjesme kazivala na svom materinjem dalmatinskom dijalektu, na kojem isključivo piše i stvara. Za očuvanje materinjeg jezika naroda i nacionalnih manjina Republike Srbije, Ljiljana Crnić je 2015. dobila Zlatnu značku.

 

 

 

 

 

 

Foto: facebook stranica HKD Hrvatski kulturni centar Beograd

„S obzirom da naša udruga kao jednu od sekcija ima knjižnicu i čitaonicu, organiziramo i književne večeri. Kako čovjek seje tako i žanje, a Ljiljanina žetva je velika i bilo nam je zadovoljstvo što smo bili u prilici da je ugostimo i publiku upoznamo s njenim književnim radom. Večer je bila posjećena, a praksa organiziranja književnih večeri bit će nastavljena i ubuduće“, kaže Renata Nađ.
Uz zahvalnost za gostovanje na književnoj večeri, predstavnici udruge iz Zemuna uručili su pjesnikinji dar, sliku Gospe izrađenu u tehnici zlatoveza, a knjižnica i čitaonica Ilija Okrugić postala je bogatija za još nekoliko knjiga, dar ove pjesnikinje.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima