Korizmena izložba radova od komušine

Objavljeno: 04.04.2011. Pregleda: 41

Gradski muzej Subotica i Međunarodni centar za usluge u kulturi iz Zagreba otvorili su u subotičkoj Gradskoj suvenirnici 29. ožujka korizmenu izložbu pod nazivom „Korizma - snaga Božje krhkosti". Riječ je o skulpturalnim scenama od komušine s. Samuele Marice Premužić iz Družbe sestara Naše Gospe u Zagrebu, na temu Isusove smrti i uskrsnuća.


izlozba s. samuele-1Izložbu je otvorio ravnatelj Muzeja István Hullo, izrazivši radost zbog suradnje s Međunarodnim centrom za usluge u kulturi iz Zagreba, čiji je plod i ova izložba. Stručna suradnica Centra iz Zagreba Snježana Krnjak predstavila je ovu nesvakidašnju izložbu rekavši kako s. Samuela od prirodnih materijala, koje drugi ne zapažaju, stvara skulpture jedinstvene ljepote povezane s biblijskim pričama.

izlozba s. samuele-2Autorica ovih skulptura s. Samuela je rekla kako se ovim radom počela baviti prije četrdeset godina, ali ozbiljnije i intenzivnije počela je raditi kada je zbog zdravstvenih problema prekinula rad u dječjem vrtiću. Prirodne materijale je izabrala jer su besplatni i svima dostupni, a ona svoje slike i predmete potom daruje drugima.

„Radeći slike iz Isusova života vraćam se u prošlost i povezujem sadašnjost, tj. ljubav prema Bogu, prema ljudima i prema prirodi", rekla je s. Samuela te dodala:

„Nije vrijednost u daru, nego je vrijednost u srcu, u ljubavi i onome daru što ga imam i darivam ga drugima. Nemam nikakvih komercijalnih pretenzija, ne bavim se prodajom svojih radova. Stvarno sam puno toga poklonila i uvijek mi je radost kada mogu usrećiti drugoga.

izlozba s. samuele-3Izložba se može pogledati svakog radnog dana do 26. travnja.

Sestra Samuela Marica Premužić i Snježana Krnjak posjetile su 30. ožujka Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata gdje ih je ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov upoznao s radom ove institucije. Prigodom posjeta bilo je riječi o daljnjoj suradnji, koja se očekuje tijekom ljeta, u okviru rada etno kampa Hrvatske čitaonice.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima