„Lemeš“ gostovao u Hrvatskoj

Objavljeno: 09.09.2010. Pregleda: 55

piskorevacki sokaciHrvatsko-bunjevačko kulturno-umjetničko društvo „Lemeš" iz Svetozara Miletića gostovalo je 29. kolovoza u Piškorevcima u Republici Hrvatskoj, na manifestaciji „Piškorevački sokaci".

Domaćin im je bilo Kulturno-umjetničko društvo „Zora" koje ima bogatu tradiciju i veliki broj nastupa, a organiziralo je 16. po redu „Piškorevačke sokake".

Susret je počeo u popodnevnim satima svečanim mimohodom svih sudionika ovog kulturnog događaja. Šarenilo nošnji, tamburaška glazba i osmijesi na licima sudionika i gledatelja potvrdili su ljepotu ovog susreta. Nakon mimohoda uslijedilo je svečano otvorenje „Piškorevačkih sokaka" i nastup članova devet udruga kulture, među kojima su, osim domaćina, nastupili folkloraši HBKUD „Lemeš", te udruga iz Bilja, Zadubravlja, Donje Dubrave, Đurđanaca, Hrastovice, Darde i Petrovca.

nastupHBKUD „Lemeš" odigrao je splet bunjevačkih igara pod nazivom „Kolo igra tamburica svira", a koreografiju je za ovu prigodu osmislio naš stari član i koreograf Stipan Budimčević.

Na putu do odredišta članovi udruge posjetili su đakovačku katedralu koja ih je oduševila svojom monumentalnošću i ljepotom.

 

lemescani pred katedralom u djakovu-m

Lucia Tošaki

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima