Lemešani gostovali u Rovinju

Objavljeno: 29.05.2014. Pregleda: 40

Rovinj-amaterska kazalista2014Na poziv Hrvatskog sabora kulture dramski je odjel HBKUD-a „Lemeš“ iz Lemeša 17. svibnja 2014. godine sudjelovao na X. međunarodnom festivalu amaterskih kazališta „Jadran 2014.“. Lemešani su prikazali predstavu Marjana Kiša „Tri puta Bog pomaže“.

U gradskom kazalištu „Antonio Gandusio“ nastupile su najbolje amaterske kazališne družine iz Italije, Bosne i Hercegovine i Vojvodine, a Festival su 16. svibnja otvorili domaći ansambli: rovinjski Dramski studio „Gandusio“ i čakovečka Kazališna družina „Štolcer“.

U dvodnevnom programu sudjelovali su i Teatar „Fedra“ iz Bugojna u suradnji sa scenom „Male stvari“ iz Trebinja, Dramska družina „F. B. Sedej“ Števernjan - San Floriano del Collio iz Italije. Festival je zatvoren dodjelom zahvalnica svim sudionicima.

Održavanjem Međunarodnog festivala amaterskih kazališta istarska publika i svi posjetitelji Istre, imali su priliku uživati u značajnom kulturnom događaju koji se odvija u okviru FAKSA – Festivala Amaterskog Kulturnog Stvaralaštva – manifestacije kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera u organizaciji Maistre d. d.

Festival „Jadran 2014.“ odvijao se pod pokroviteljstvom Grada Rovinja i supokroviteljstvom Istarske županije te uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH i Turističke zajednice Grada Rovinja.

Tekst: L. T.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima