Ljetovanje folkloraca HKPD-a „Matija Gubec“ iz Tavankuta

Objavljeno: 05.09.2019. Pregleda: 36

Gubec Tavankut logoČlanovi Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva Matija Gubec iz Tavankuta ljetovali su od 29. srpnja do 5. kolovoza 2019., u Novom Vinodolskom u Vili Rustici. Ovo su ljetovanje pomogli Grad Zagreb i Gradsko društvo Crvenog križa iz Zagreba s kojima ova tavankutska udruga ima višegodišnju suradnju. Boravak su podržali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ravnatelj Crvenog križa iz Zagreba Petar Penava.

Tijekom boravka u Novom Vinodolskom ravnatelj Crvenog križa Petar Penava je posjetio Tavankućane, kada je s upravom Gupca dogovoren daljnji vid projektne suradnje. Predsjednik Gupca Ladislav Suknović je povodom toga sastanka poručio:

„Suradnja i potpora Grada Zagreba i Gradskog društva Crvenog križa je u projektnom smislu produbljena i usmjerena na razvojne projekte u Tavankutu. Boravak naših članova u Novom Vinodolskom je snažna potpora našim aktivnostima na polju očuvanja kulturne baštine Hrvata i razvoja projektnih aktivnosti koje provodimo kroz aktivno djelovanje udruge.“

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima