Međunarodni dan materinskoga jezika obilježen u Srijemskoj Mitrovici

Objavljeno: 03.03.2023. Pregleda: 28

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježen je 21. veljače 2023. priredbom i u OŠ Jovan Popović u Srijemskoj Mitrovici. U programu su sudjelovali učenici koji pohađaju nastavu rusinskog, ukrajinskog, mađarskog i hrvatskog jezika. Učenici koji pohađaju predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture recitirali su pjesme hrvatskih autora i na taj način predstavili dio onoga što uče na satima hrvatskog jezika. Učenike je pripremio profesor Dario Španović koji od 2009. predaje ovaj predmet u srijemskomitrovačkim školama.
„Pohađam hrvatski jezik od prvog razreda, a sada sam peti razred. Volim dolaziti na sate hrvatskog jezika, gdje učimo o našem jeziku i običajima na zabavan i zanimljiv način. Nastavnik Dario često organizira predstave i igrokaze u kojima moji prijatelji i ja rado sudjelujemo i učimo pjesme i recitacije na hrvatskom jeziku. Za ovu priredbu sam recitirao pjesmu Zlatna lađa Vladimira Nazora", kaže učenik Danijel Gluić.
Osim Danijela Gluića, sudjelovali su i Marko Kujundžija, Nikolina Bešić i Tijana Bešić. Učenici koji pohađaju predmet Hrvatski jezika s elementima nacionalne kulture redovito svake godine sudjeluju na priredbama povodom Dana materinskog jezika. Prema riječima profesora Španovića, uključivanje Hrvata u javni i društveni život ukazuje na napredak i razvijanje svijesti o toleranciji i suradnji s ostalim manjinskim zajednicama kao i s većinskim stanovništvom.


Izvor: Hrvatska riječ (S.Ž.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima