Na festivalu „Mali Split“ nastupio Subotičanin Luka Skenderović

Objavljeno: 10.07.2013. Pregleda: 42

Mali Split2013-Luka2-mDvanaestogodišnji Luka Skenderović iz Subotice, s pjesmom Al' sam 'rđav, imao je uspješan nastup na ovogodišnjem, 23. po redu glazbenom festivalu za djecu i mlade „Mali Split“, koji je održan 8. srpnja 2013. godine u Splitu u Republici Hrvatskoj. Bio je to prvi nastup predstavnika Hrvata iz Vojvodine u dvadeset trogodišnjoj povijesti ovoga festivala. Luka je nastupio uz plesnu pratnju plesne skupine Školjkica, a pjesma koju je otpjevao, Al' sam 'rđav, autora teksta i glazbe Marjana Kiša i u aranžmanu Vojislava Temunovića, na festivalu je osvojila nagradu za najljepšu tradicijsku pjesmu.

Mali Split2013-grad-mNa ovom festivalu nastupilo je mnoštvo djece, a veliku podršku imali su iz publike. Pozornica je najprije pripala onim starijima, sve je pozdravio župan Zlatko Ževrnja, dječju pjevačku feštu pozdravila je i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, a maleni su oprostili kašnjenje prvom čovjeku grada, gradonačelniku Ivi Baldasaru. Stoga je čast da otvori „Mali Split“ pripala županu Ževrnji, a gradonačelnik se iskupio lijepim riječima i od malenih ipak zaradio pljesak. Inače, tijekom dana za sve sudionike festivala, pa tako i za naše izaslanstvo, upriličen je prijem kod gradonačelnika Ive Baldasara.

Mali Split2013-scena-mPozornicu su zatim zauzela djeca, a priliku da nastupe na Prokurativama dobili su najmlađi u prvom dijelu programa „Mali Split“, a zatim oni stariji u „Teen festu“ i tako pokazali zavidne pjevačke i plesačke točke. Najviše se plesalo i pjevalo u čast ljubavi, rodnog kraja, a ove godine pozornicu su zajedno s domaćinima zauzeli i pjevači iz Vojvodine te Makedonije. Pod motom „Svi smo mi ljubav“ otvorili su srca pjesmi i oduševili publiku, a prepuno gledalište na Prokurativama i pun plesni podij ispred pozornice najbolji su dokaz da je „Mali Split“ stvoren za veliku feštu i velike zvijezde.

Mali Split2013-publika-mJovica Škaro organizator i umjetnički ravnatelj Malog Splita s razlogom je bio zadovoljan jer bila je to još jedna lijepa dječja večer na Prokurativama u znaku dječje pjesme.

Festival „Mali Split“ održava se početkom srpnja svake godine u Splitu. Festivalske izvedbe natjecateljskog su karaktera. Dodjeljuje se nekoliko nagrada o kojima odlučuju festivalski žiri i publika u gledalištu, ali i umjetnički voditelj festivala te novinari.

 

Nastup našega Luke realiziran je na inicijativu i u organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, te uz logističku potporu Hrvatske matice iseljenika - ogranak Split.

Mali Split2013-Luka3-m

 

Izvor: Slobodna Dalmacija

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima