Na „Susretu Šokadije“ u Baču revija šokačkih ruha

Objavljeno: 21.09.2011. Pregleda: 48

Četvrti „Susret Šokadije" u organizaciji HKUPD „Mostonga" iz Bača, održan je 27. kolovoza u Baču, u Plavoj dvorani Kulturnog centra u Baču.

Nakon svečane pjesme „Šokadija", autorice Božane Vidaković, u izvedbi svih sudionika „Susreta Šokadije", goste i gledatelje pozdravila je predsjednica HKUPD „Mostonga" Dara Filipović.

Svoja najljepša svečana šokačka ruha potom su prikazali djevojke i momci hrvatskih kulturnih društava „Silvije Strahimir Kranjčević" iz Bačkog Brega, KUDH „Bodrog" iz Bačkog Monoštora, KPZH „Šokadija" iz Sonte, HKPD „Matoš" iz Plavne, HKPU „Zora" iz Vajske, domaćini „Mostonga" iz Bača te gosti iz „Šokačke grane" iz Osijeka. „Šokačka grana" iz Osijeka svake godine ima svoje predstavnike na „Susretu Šokadije" u Baču, a Kata Šimić iz Osijeka sa suprugom Nikolom odjenula je mlade Osječane za reviju.

bacs - sokci i bastina1 mU zabavnom dijelu programa nastupili su članovi folklornog i tamburaškog odjela HKPD-a domaćina, pjevačka skupina „Zora" iz Vajske, pjesnik Josip Dumenđžić Meštar iz Bođana, te ženski tamburaški sastav „Corona" iz Subotice.

Konzulica savjetnica Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Vesna Njikoš Pečkaj u svom obraćanju nazočnima, pojasnila je koliko je hrvatsko nacionalno opredjeljenje bitno u predstojećem popisu pučanstva i naglasila da se nikada ne odreknu svog hrvatskog identiteta, hrvatskog materinjeg jezika i katoličke vjere.

Tekst: Stanka Čoban

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima