NAJAVA: Izravni prijenos dužijance u Tavankutu na HTV 1

Objavljeno: 17.07.2017. Pregleda: 42

zavankut crkvaHrvatska televizija prenosit će na svojemu prvom programu izravno svetu misu u nedjelju, 23. srpnja s početkom u 10 sati iz crkve Srca Isusova u Donjem Tavankutu. Misnom slavlju prethodi dolazak svečane povorke djece i mladih u narodnim nošnjama, kao i dolazak svečanih konjskih zaprega "karuca" s risarima i bandašom i bandašicom.

Misu će predvoditi subotički katedralni župnik monsinjor Stjepan Beretić u zajedništvu s mjesnim župnikom Franjom Ivankovićem i monsinjorom Andrijom Anišićem, župnikom subotičke župe svetog Roka gdje je davne 1911. godine prvi puta na ovako svečani način proslavljena Dužijanca.
Ovogodišnji bandaš Dragan Žarić i bandašica Martina Stantić, zajedno s malim bandašom Lukom Vukovićem i bandašicom Sarom Davčik, glavni su nositelji i organizatori Dužijance. Pjevanje za vrijeme mise predvodit će i za orguljama svirati Zoran Đereg. Ceremonijar će biti bogoslov župe Tomislav Vojnić Mijatov.

Prije početka izravnog prijenosa mise bit će prikazana reportaža o Tavankutu, njegovoj povijesti, ljudima i događajima važnim za ovo selo. Urednik i komentator HTV-ova prijenosa iz Tavankuta bit će Neno Kužina, redatelj Davor Borić Bubi a producent Damir Čengić.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima