Nova internetska stranica HKC „Bunjevačko kolo" iz Subotice

Objavljeno: 10.02.2021. Pregleda: 47

hkc sajtHrvatski kulturni centar Bunjevačko kolo iz Subotice ima novu internetsku stranicu čija je domena www.hkcbunjevackokolo.rs. Stranica je počela s radom u ponedjeljak, na 51. rođendan te udruge. 
„Tijekom svoga postojanja Bunjevačko kolo je okupljalo veliki broj ljudi, a radimo to i danas. Želimo ostati suvremeni i pratiti trendove", kaže koordinator izrade nove web stranice HKC-a Marin Piuković. „Zahvaljujući grupi mladih entuzijasta imamo stranicu na kojoj će posjetitelji imati priliku dobiti sve informacije vezane za rad i aktivnosti našega Centra. Nastojat ćemo biti aktualni te objavljivati vijesti, fotografije i video materijale. Preuzimat ćemo i medijske objave o nama. U vizualnom smislu, trudili smo se da stranica bude atraktivna ali pristupačna osobama svih uzrasnih dobi – od mladih do starih", dodaje on.

Na stranici su predstavljeni svi odjeli (Folklorni, Dramski, Likovni, Književno-teatarski kružok, Ženska pjevačka skupina Prelje, Orkestar) i manifestacije koje Centar organizira (Veliko prelo, Dužijanca malenih, Prelo sićanja, Festival tradicijskog pjevanja) kao i kraća povijest osnutka udruge. Tu je i rubrika Arhiva kao i poveznice na profile HKC-a na društvenim mrežama i njihov Youtube kanal.
Najmnogočlanija i vjerojatno najpoznatija hrvatska udruga kulture u Srbiji na ovaj je način dobila svoju odgovarajuću prezentaciju u digitalnom svijetu.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima