Nova zbirka Preprekovo proljeće

Objavljeno: 22.01.2017. Pregleda: 34

preprekovo proljeceU nakladi HKUPD-a Stanislav Preprek iz Novog Sada objavljena je zbirka poezije Preprekovo proljeće 2016., priopćila je ta udruga. Novosadska udruga ima Književni klub s preko dvadeset članova koji svake godine, a ovo je osma zaredom, izdaju zbirku svojih pjesama. Zbirka se sastoji iz dva dijela. U prvom dijelu su zastupljeni svi članovi Književnog kluba HKUPD-a Stanislav Preprek koji se bave pisanjem pjesama, a predali su na vrijeme svoje radove. Svi koji se učlane u Književni klub, pišu poeziju i godinu dana redovito prisustvuju sastancima, konkurenti su za sljedeću zbirku poezije Preprekovo proljeće.

U drugom dijelu zbirke su pjesme troje afirmiranih pjesnika iz osječke regije, kao gostiju: Božice Zoko, Franje Džakule i Franje Nargulova. U prethodnoj zbirci gostovalo je tri pjesnikinje iz riječke regije, te je nastavljena praksa uvrštanja po tri poznata autora sa šireg područja nekog grada u Hrvatskoj, kao jedan od vidova suradnje udruge s maticom. Ta praksa će, kako navode u udruzi, biti nastavljena i ubuduće.

Zbirku je uredilo peteročlano uredništvo sastavljeno od članova Književnog kluba u kojem su: Dragana Todoreskov, doktorica književnosti i književna kritičarka, kao nositeljica projekta, te Siniša Božulić, Jelisaveta Buljovčić Vučetić, Miroslav Cakić i Mladen Franjo Nikšić, „pjesnik i slikar novosadski“, čija je i grafika na naslovnici zbirke. Računalnu pripremu knjige potpisuje Ivan Dermanov, a dizajn knjige Ivan Dermanov i Miroslav Cakić. Recenzenti knjige su mr. Pavel Domonji i vlč. Marko Kljajić.

Izdavanje zbirke dijelom je pomoglo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima