Održan susret Čitateljskog kluba za tinejdžere Flâneuri

Objavljeno: 31.01.2017. Pregleda: 42

flaneuri 1Knjiga je moćan način kako biti negdje drugdje. Ona nudi znanje, zabavu i sreću. Spaja ljude ali i razdoblja. Ona je... ma šta da Vam piše kad sve znate. Često pričamo o knjigama i čitanju i pouzdano znam da se većina vas rado druži s knjigom. Netko duže, netko kraće, ali svi pronađu svoj kutak i trenutak za knjigu. Zimski raspust je svakako bio pogodan i za ovu aktivnost.

Tako su smatrali i mladi iz Subotice, članovi Čitateljskog kluba za tinejdžere Gradske knjižnice Subotica nazvani Flâneuri koji su se i tijekom zimskog raspusta rado družili s knjigom. Budući da se sastaju mjesečno, evo već drugu sezonu, postali su pravi prijatelji i međusobno, a i s knjigom. Svaki susret im je prava avantura, pun novih doživljaja i sreće. Tijekom raspusta su svi bili zaokupljeni brojnim aktivnostima ali su se ipak organizirali da se posljednjeg dana zimskog odmora susretnu, ovoga puta u subotičkoj knjižnici, u prostorijama Američkog kutka. Toga jutra grad je osvanuo kao veliko zrcalo, prekrasno za gledat ali ne i za hodat po njemu. No, to nije omelo našeflaneuri 2 mlade čitatelje da se potrude i dođu na svoj sastanak.

S obzirom na to da je tada još trajao raspust (doduše posljednji dan), susret je osmišljen kao zabava kroz igranje društvene igre koju su im voditeljice kluba specijalno izradile za ovu priliku. Podijeljeni u četiri ekipe, jer skupilo ih se čak petnaestero (da, povećao se broj zainteresiranih i članova kluba) rješavali su različite zadatke. Svi su bili navezani na knjigu, bilo ona zbirka pjesama, pripovijetki, roman, leksikon, rječnik... Tako su trebali napraviti lekturu teksta, odrepovati pjesmu, pronaći detalje o autoru, upecati zlatnu ribicu, sastaviti slagalicu, pisati glagoljicom, sastaviti haiku pjesmu, pronaći anegdotu o piscu, riješiti balogizam, pokazati pantomimom naslov knjige... tridesetak različitih zadataka uz malo sreće i dobar broj na kocki, obišli su za dva sata, koja su proletjela za čas.

Kakav dan! Avantura je bilo doći na susret, avantura je bila na susretu a avantura je bilo i sretno stići doma. Srećom, sve je bilo u najboljem redu. Kako im je bilo pogledajte i sami na fotografijama.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima