Održana 31. „Zlatna harfa“

Objavljeno: 11.12.2017. Pregleda: 26

Zlatna harfaVeć trideset i jednu godinu traje Zlatna harfa. Ova jedina dječja glazbena manifestacija Subotičke biskupije održana je 14. listopada u crkvi svetog Stjepana pri karmelićanskom samostanu u Somboru. Okupilo se četrnaest malih župnih zborova koji su svojom pjesmom slavili Gospodina. Tema ovogodišnjeg susreta bila je Božićno vrijeme i budući da je bila veoma inspirativna moglo se čuti mnoštvo prekrasnih božićnih pjesama iz Bačke.

Divno je bilo slušati te mlade dječje glasove koji su iskreno i glasno pjevali, radovali se i slavili. Susretu je prethodila zajednička sveta misa koju je predvodio ocd. Bernard Viszmeg, prior karmelićanskog samostana. Nakon mise uslijedili su nastupi dječjih zborova sljedećih župa: svetog Roka iz Subotice, svetog Jurja iz Subotice, svetog Ilije iz Bođana, svetog Jurja iz Vajske, svete Terezije Avilske iz Subotice, svetog Josipa Radnika iz Đurđina, vrtića Marije Petković Sunčica i Biser iz Subotice, svetog Pavla apostola iz Bača, svetog Jakova apostola iz Plavne, svetog Petra i Pavla iz Monoštora, Presvetog Srca Isusova iz Tavankuta, svetog Lovre iz Sonte i Presvetog trojstva iz Selenče.

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima