Održana Dužijanca u Đurđinu

Objavljeno: 12.08.2016. Pregleda: 46

Duzijanca2016 Djurdjin 1Svečanost svršetka žetvenih radova – Dužijanca, obilježena je u Đurđinu 7. kolovoza 2016. godine. Veliki broj mladih odjevenih u narodne nošnje skupa s vjernicima dočekali su ispred crkve sv. Josipa Radnika bandaša Josipa Dulića, bandašicu Ninu Vojnić Purčar, malog bandaša Ivana Šarčevića te malu bandašicu Ružicu Dulić. Bandaški par je stigao karucama okićenim novim žitom uz pratnju, do sada nezapamćenih za Đurđin, osam karuca mladih.

Duzijanca2016 Djurdjin 3Misno slavlje je predvodio vlč. Željko Šipek koji je u svojoj propovijedi naglasio važnost i ljepotu zahvaljivanja Bogu za sve što nam je darivao, ali također i značaj molitve. Na euharistijskom slavlju je uz đurđinskog župnika vlč. Miroslava Orčića, koncelebrirao i mons. Andrija Anišić.

Na kraju mise veliku pohvalu i zahvalu za otvorenost prema suradnji s UBH Dužijanca dao je mons. Anišić, koji je ujedno i njezin predsjednik, svim župljanima, posebice mjesnom župniku.

Duzijanca2016 Djurdjin 4Na misnom slavlju, između ostalih, nazočni su bili generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Velimir Pleša sa suprugom, direktor UBH Dužijanca Marinko Piuković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Slaven Bačić, zastupnica u skupštini AP Vojvodine Vesna Prćić, član IO HNV-a zadužen za informiranje Ivan Ušumović, te gradski bandaš i bandašica Ninoslav Radak i Nataša Vojnić Tunić.

U večernjim satima održana je akademija koju su spremila djeca i mladi đurđinske župe uz pomoć Verice Dulić i Vojislava Temunovića, nakon koje je priređeno Bandašičino kolo.

Izvor: Hrvatska riječ (J. Dulić Bako)

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima