Održana godišnja skupština HKC-a „Bunjevačko kolo“

Objavljeno: 18.07.2017. Pregleda: 37

novi predsjednik Bunjevacko kolo sl.1Lazar Cvijin novi je predsjednik Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo iz Subotice, odlučeno je na godišnjoj skupštini te udruge koja je održana u utorak u Velikoj dvorani Centra. Govoreći o planu i programu rada HKC-a za buduće razdoblje, Cvijin je konstatirao kako aktualna situacija u Centru „nije laka“. „Tu prije svega mislim na financijski segment, ali i na situaciju glede odjela. Jedan od mojih prvih zadataka će biti razgovor s voditeljima odjela, presjek aktualne situacije i dogovor konkretnih akcija u kratkoročnom i srednjeročnom razdoblju u cilju građenja i razvijanja odjela“, kazao je Cvijin.

Jačanje manifestacija

Kao jedan od prioriteta u radu Cvijin je naveo jačanje postojećih i produkciju novih manifestacija. „Organizacija ovogodišnjeg Velikog prela se još uvijek spominje i još uvijek primamo čestitke za to. To će biti reper za sve naše manifestacije. U međuvremenu je održana i manifestacija Djeca u Dužijanci, te iako nije održana na glavnom gradskom trgu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, dojmovi su krajnje pozitivni. Ideja da to bude osmišljeno kao spoj tradicionalnog i novog pokazala je svoj uspjeh, djeca su zadovoljna“, kazao je novi predsjednik HKC-a.

Jedan od planova bit će i širenje suradnje s drugim hrvatskim udrugama i institucijama, ali i usuglašavanje zajedničke platforme s drugim nacionalnim kulturnim centrima u Subotici glede dogovaranja i zahtjevima prema gradskoj upravi. 

„Postoji prostor da Centar ponovno bude centar u punom smislu te riječi, da bude centar okupljanja i građenja novih stvari“, kazao je Cvijin, dodavši da HKC Bunjevačko kolo ima potporu svih relevantnih novi predsjednik Bunjevacko kolo sl.2institucija hrvatske zajednice. 

Nova uprava

Na skupštini je izabrana i nova uprava Centra. Uz odluku da se broj članova Upravnog odbora smanji s dosadašnjih 15 na 9, u novi sastav toga tijela izabrani su: Lazar Cvijin (predsjednik), Ivan Piuković, Ivan Ušumović, Tanja Dulić, Jašo Šimić, Denis Lipozenčić, Stipan Bašić, Marinko Prćić i Pavle Kujundžić. Drugi sastav Upravnog odbora predložio je nekadašnji voditelj Folklornog odjela HKC-a Andrija Bašić Palković, ali je taj prijedlog dobio manji broj glasova.

Odlukom Skupštine smanjen je i broj članova Nadzornog odbora s 5 na 3, a u novi sastav toga tijela imenovani su: Miroslav Doko (predsjednik), Suzana Vukov i Miroslav Mujić. Za članove Disciplinske komisije izabrani su Tomislav Stantić, Joso Anišić i Davor Šimić. 

Usvojeno je i izvješće o radu HKC-a od posljednje skupštine, koje je podnio dosadašnji predsjednik Marinko Prćić, a usvojeno je i izvješće Nadzornog odbora za to razdoblje te završni račun za 2016. godinu gdje je konstatiran minus u kasi od blizu 1,2 milijuna dinara. 

U raspravi oko pojedinih točaka dnevnog reda, bilo je i riječi o sporu oko restorana Dukat u sklopu Centra, kojega je jedno vrijeme vodio Andrija Bašić Palković, ali mu je prije nekoliko mjeseci odlukom Upravnog odbora HKC-a oduzeto pravo obavljati tu djelatnost. Godišnjoj skupštini je prisustvovalo 46 članova HKC-a Bunjevačko kolo.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima