Održana izborna skupština HKD-a „Šid“

Objavljeno: 17.04.2018. Pregleda: 34

HKD Sid logo mNa trećoj po redu izbornoj Skupštini HKD-a Šid, koja je održana 20. ožujka, izabrano je novo rukovodstvo udruge. Umjesto dosadašnjeg predsjednika Društva Josipa Pavlovića, nakon četverogodišnjeg mandata, izabrana je nova predsjednica Zorica Šafarik iz Sota. Novinu u Udruzi predstavlja imenovanje četiri potpredsjednika iz nekoliko mjesta šidske općine. Iz Sota je izabran Željko Dovčak, iz Šida Ana Hodak, iz Batrovaca Violeta Colner i iz Morovića Zdenka Kavedžić.

Preostali izabrani članovi Upravnog odbora su Josip Hodak, Helena Čanji Uram, Željko Panjik, Slavko Sklenar, Darija Menđan i Pavle Sklenar. Također, umjesto dosadašnjeg predsjednika Skupštine Društva Đure Martinovića, izabran je Goran Žeravica iz Šida. Većinom glasova usvojen je prijedlog da se za predsjednika Nadzornog odbora udruge imenuje Franush Prekpaljaj iz Šida, a za članove Josip Rašić i Nikica Kušeta.
„Želim ovom prilikom čestitati novom rukovodstvu i poželiti im puno uspjeha u daljem radu. Želim se zahvaliti svim članovima iz nekoliko mjesta naše općine koji su vrijedno radili svih ovih godina u sekcijama udruge, a posebice članovima Društva iz Sota koji čine polovicu članova naše udruge. Kod izbora novog rukovodstva rukovodili smo se idejom da se prilikom izbora nove predsjednice njoj pomogne u tom smislu da se umjesto jednog potpredsjednika, imenuje njih četiri iz četiri mjesne zajednice koji će joj pomagati u radu“, istaknuo je Pavlović.
Novoimenovana predsjednica Udruge iznijela je svoja očekivanja.
„Nadam se da ćemo nastaviti stopama starog rukovodstva i nastaviti uspješan rad i u narednom razdoblju. Naravno da to ovisi i od angažiranja članova i njihove volje za rad. S obzirom na to da su u rukovodstvu izabrani dopredsjednici iz nekoliko okolnih mjesta, smatramo da je to dobar korak da se djeca u još većem broju uključe u rad udruge i iz tih mjesta“, istaknula je novoimenovana predsjednica.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Obaveštenje o kolačićima