Poduzeće VTV ComNet novi vlasnik Radio Subotice - Hrvatski program ostaje, koncept za sada nepoznat

Objavljeno: 17.10.2016. Pregleda: 31

radio suboticaRadio Subotica, na kojoj se emitira i program na hrvatskom jeziku, početkom listopada konačno je privatizirana, a novi vlasnik je poduzeće VTV ComNet iz Subotice, koje se bavi medijima. Do prošle godine Radio Subotica poslovala je kao javno poduzeće. Nakon neuspješne privatizacije, prijenosom vlasništva na uposlene koji na to imaju pravo, Radio Subotica transformirana je iz Javnog poduzeća u Društvo s ograničenom odgovornošću. Osmero nekadašnjih uposlenika, koji su vlasnici poduzeća, svoj udio prodali su spomenutom poduzeću VTV ComNet.

Vlasnik VTV ComNet Vladan Stefanović kaže kako Radio Subotica planira nastaviti emitirati programe na jezicima nacionalnih manjina. Glede budućnosti tih programa, uskoro će razgovarati s predstavnicima nacionalnih manjina, pa tako i s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća.

„Nakon toga ćemo biti u prilici kazati kakav će koncept tih programa biti u narednom razdoblju. Ali ono što je sigurno jest da ćemo zadržati programe na jezicima nacionalnih manjina. Sigurno je i da ćemo programski koncept prilagoditi novom dobu u kojem jesmo, odnosno suvremenim rješenjima kakve imamo u Srbiji i Europi“, izjavio je Stefanović za program na hrvatskom jeziku Radio Subotice.

Radio Subotica će kao privatno poduzeće svoj program prilagoditi tržišnom poslovanju. Upitan – hoće li ta promjena ugroziti manjinske programe koji su poslovično slabije komercijalni – Stefanović kaže:

„Radio Subotica će, bar dok se mi budemo starali o njoj, a planiramo ostati, ostati ono što je bila, tj. s programima na jezicima nacionalnih manjina. To jeste otežavajuće iz aspekta povećanih financijskih troškova, ali s druge strane, to jeste jedna vrsta prednosti ovog u odnosu na druge radije. A i prosto jer je to tradicija. Potpuno promijeniti Radio Suboticu mislim da bi bilo pogrešno“, kaže Stefanović.

Program na hrvatskom jeziku na Radio Subotici emitira se od kraja 1998. godine. Prije ulaska u proces privatizacije na tom je radiju postojalo uredništvo na hrvatskom jeziku s četvero stalnih uposlenika, koje je proizvodilo svakodnevni trosatni program.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima