Predsjednik HKC-a „Bunjevačko kolo“ u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Objavljeno: 30.05.2018. Pregleda: 29

lazo cvijin u vukovaruNova uprava HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice, imenovana prije desetak mjeseci, intenzivno radi na unaprjeđenju suradnje Centra s pojedincima, udrugama i institucijama kako u zemlji tako i u Hrvatskoj. U tom kontekstu, predsjednik Centra Lazar Cvijin je prošloga tjedna boravio u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje je održao više sastanaka. Najvažniji je bio s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem s kojim je razgovarao o mogućnostima da ta županija pomogne rad HKC-a.

„Ovo je, uz Osječko-baranjsku, s čijim smo čelnim ljudima već imali susrete, nama najbliža županija. U toj županiji prate i poznaju rad i probleme našeg Centra ali i cijele hrvatske zajednice u Vojvodini. Dobio sam uvjeravanja da su otvoreni za svaku vrstu pomoći, a i na ovom sastanku je posebno naglašena mogućnost da se ovdašnjim Hrvatima pomogne kroz obuku za pisanje IPA projekata koji se realiziraju sredstvima Europske unije“, kaže predsjednik HKC-a Lazar Cvijin.
U toj županiji, Cvijin se susreo i s predsjednikom Udruge hrvatskih branitelja Sajmišta iz Vukovara Nikolom Tarleom te dogradonačelnikom Iloka Josipom Kovačem. Na tim sastancima je bilo riječi o mogućim gostovanjima Bunjevačkog kola u Hrvatskoj.
„Suradnja s ljudima iz Hrvatske na svim poljima je investicija u budućnost Centra“, napominje Cvijin.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima