Promocija knjige „Neplanirano“

Objavljeno: 18.12.2019. Pregleda: 29

neplanirano promocija knjigePotresna životna ispovijest, od ravnateljice klinike za pobačaje do gorljive zagovornice prava nerođenih Abby Johnson pretočena je u knjigu Neplanirano, koja je 25. studenoga u organizaciji Inicijative 40 dana za život predstavljena u Subotici. 
U pastoralnom centru Augustinianum, o knjizi kao i Inicijativi govorili su regionalna koordinatorica Inicijative 40 dana za život - Hrvatska, Slavonija Lidija Duga i vjeroučitelj i voditelj Inicijative 40 dana za život – Vinkovci Josip Matezović.

 

Promocija i svjedočenje 

Osim spomenute knjige, koja je svjetski bestseller, govorili su i o istoimenom filmu, koji iako je u pojedinim zemljama zabranjivan i nije prikazivan u kinima, nego u kazalištima, postigao izuzetnu gledanost. Usprkos protivljenju i cenzurama naposljetku tražen je i u kinima, te je već ostvario neočekivanu financijsku dobit. 
Uz promociju knjige govorili su i o plodovima Inicijative 40 dana za život u kojoj u svijetu sudjeluje oko milijun ljudi i to u 505 gradova, te da je do sada spašeno oko 17 tisuća života. Iznijeli su i tragične podatke da se godišnje, samo kirurškim putem u svijetu uradi oko 50 milijuna abortusa. Posvjedočili su kako je osim molitve bitan i razgovor sa ženama koje razmišljaju o abortusu, te da su ključne riječi Nisi sama, a ono što je doista bitno jeste da se žene zaista ne ostave same i na cjedilu, nego se udruga brine i stara o njima, pomaže im duhovno i materijalno, te se trude osigurati im posao i sve potrebno za život. 
Josip, koji je i sam otac, je na poseban način posvjedočio kako su se i njemu „otvorile” oči kada je pročitao knjigu i da je tada shvatio smisao teologije i i da je apostolat za život pravi put. On je također istaknuo važnost i ulogu oca djeteta, te da razgovor s očevima i isticanje njihove uloge u zaštiti djeteta može biti spasonosno. 
Na početku večeri, u ime Inicijative 40 dana za život – Subotica goste i okupljene su pozdravili Vesna Gatara i duhovnik Inicijative vlč. Dragan Muharem. Oni su najavili kako će Inicijativa 40 dana za život, koja će biti u korizmi, ponovno biti javna i održavat će se ispred bolnice u Subotici, te da će biti organizirana preko novoosnovane Udruge Želim živjeti.
Na promociji su sudjelovali i glazbeno animirali članovi VIS-a Ritam vjere i Molitvene zajednice Proroci.
Nakon promocije, knjiga Neplanirano se uz Verbumov popust od 20 posto mogla kupiti po cijeni od 1500 dinara. 
Knjiga je 26. studenoga predstavljena u Somboru, a 27. studenoga kod franjevaca u Novom Sadu. O knjizi i o Inicijativi u ovim gradovima osim Lidije Dugan govorili su i predsjednik Inicijative za Hrvatsku Ante Čaljkušić, te koordinator Inicijative za sjevernu i sjeverno-zapadnu Hrvatsku te za Istru i Kvarner Krunoslav Puškar. 

O knjizi

Kada je u listopadu 2009. Abby Johnson dala otkaz dospjela je u sve vijesti. Bila je ravnateljica klinike u Texasu poznate po pobačajima, što ju je vodila organizacija Planned Parenthood (Planirano roditeljstvo). Sa svojega je položaja odstupila nakon što je prvi put vlastitim očima svjedočila pobačaju te se pridružila protivnicima pobačaja koji su se molili pred ogradom klinike u sklopu Inicijative 40 dana za život. U knjizi Abby Johnson prvi put otkriva sve detalje svoje dramatične životne priče sve do potpune duhovne preobrazbe. Bila je u prvim redovima bitke na obje strane i stoga je za ovom knjigom, kao i filmom velika potražnja, jer donosi jedinstven uvid. 

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V. )

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima