Razgovor s Petrom Dujićem, predsjednikom Društva hrvatske mladeži Zemuna

Objavljeno: 23.03.2018. Pregleda: 72

Petar DujicDruštvo hrvatske mladeži Zemuna postoji od 2007. godine. Početkom prošle godine, umjesto višegodišnjeg predsjednika Miroslava Lečera, na čelo Udruge izabran je Petar Dujić. Udruga je nastavila s održavanjem svojih redovitih aktivnosti, a novina u radu Društva jest projekt koji se financira sredstvima Europske unije.

„Nastavili smo s održavanjem naših manifestacija kao što je proslava Dana državnosti Hrvatske, a osim toga započeli smo realiziranje projekta koji se financira od strane Europske unije, kroz fond Erasmus Plus. Riječ je o regionalnom projektu koji za cilj ima osnaživanje udruga mladih i edukaciju mladih“, kaže Petar Dujić.

Koji su vam planovi za 2018. godinu?
Ova je godina počela radno, prije svega zbog spomenutog Erasmus Plus projekta, gdje je Društvo sudjelovalo na edukacijama za mlade. Započete su i pripreme za manifestaciju Srijemci Srijemu, budući da smo mi domaćini ovogodišnje manifestacije. Nakon toga nam predstoji proslava Dana državnosti, a paralelno s tim, sudjelovat ćemo u natječaju za još jedan novi Erasmus Plus projekt za mlade.
Koliko Udruga trenutno broji članova?
Tijekom prethodne godine u Društvo se učlanilo 16 mladih osoba, te ukupno imamo 76 članova.
Koji su problemi s kojima se Udruga suočava u radu?
Živimo u brzom vremenu, kada su svi u pokretu i stalno se negdje žuri. U takvom tempu jedan od najvećih problema jest nezainteresiranost mladih. Mjesto poput Zemuna pruža mladima mnogo različitih aktivnosti, koje su im jednostavno zanimljivije od aktivnosti koje Društvo organizira.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Obaveštenje o kolačićima