Registriran HKC „Bunjevačko kolo 1970“

Objavljeno: 18.01.2013. Pregleda: 21

hkc-bk-suboticaPotkraj 2012. godine proglašen je stečaj nad HKC-om „Bunjevačko kolo“ u Subotici, a odmah potom održana je osnivačka skupština novoga HKC-a „Bunjevačko kolo 1970“. Ta nova udruga je registrirana i za mjesec dana bi trebala početi sa svojim ustrojavanjem.

„Početkom 2013. godine dobiveno je rješenje i nova udruga je registrirana u Agenciji za gospodarske registre. Kada prođu praznici i odmori počet ćemo s formiranjem udruge. Za nekih mjesec dana počet će upis članova, a potom slijedi održavanje skupštine i izbor vodstva i tijela udruge“, kaže jedan od osnivača nove udruge Petar Kuntić.

Po njegovim riječima, novi Hrvatski kulturni centar bit će otvoren za sve koji žele raditi na izgradnji modernog kulturnog središta i kojim će se ponositi ne samo subotički, nego i svi Hrvati u Srbiji.

„Odjele Centra i velike manifestacije trebaju voditi ljudi koji to žele i koji za to imaju smisla. Novi Centar treba biti učenje zajedništva Hrvata u Srbiji“, kaže Kuntić.

Petar Kuntic-mNova udruga bi trebala raditi u istim prostorijama nekadašnjeg „Bunjevačkog kola“ u Preradovićevoj ulici broj 4, a članarina će, kako kaže Kuntić, biti simbolična.

Upitan kakva sudbina očekuje staro „Bunjevačko kolo“, Kuntić se poziva na stručnjake koji procjenjuju da tu udrugu najvjerojatnije očekuje bankrot i brisanje iz registra.

„Nepoznanica je što će biti sa starim HKC-om, jer su dugovi puno veći od vrijednosti imovine. Po mišljenju onih koji se razumiju u problematiku, u takvoj situaciji se uglavnom proglašava bankrot i udruga se briše iz registra. Imovina će se već sada početi rasprodavati, jer se mora isplatiti plaća stečajnom upravitelju i dug redom vjerovnicima. Objekt nije vlasništvo Centra, već Grada Subotice, i on se ne može prodavati. Stečajevi znaju trajati dugo, od pola godine do nekoliko godina, ali mislim da će u ovom slučaju trajati oko godinu dana“, kaže Petar Kuntić.

Tekst: D. B. P.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 10. likovna kolonija u Šidu
  • XIII. Tavankutski festival voća
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima