Sastanak Miroslava Štatkića i Tomislava Buntaka - Proširivanje kulturne suradnje

Objavljeno: 07.05.2017. Pregleda: 35

sastanak statkica i buntakaPokrajinski tajnik za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama prof. Miroslav Štatkić razgovarao je koncem travnja s prodekanom za poslovanje Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu prof. Tomislavom Buntakom o proširenju suradnje između novosadske i zagrebačke Akademije umjetnosti, priopćilo je Pokrajinsko tajništvo. Na sastanku, kom je prisustvovala i prof. Maja Jockov s novosadske Akademije, predstavljene su dosadašnje aktivnosti, koje su stvorile uvjete za nastavak suradnje.

Po riječima tajnika Štatkića kultura, umjetnost i glazba ne smiju imati granice i suradnja je nešto što bi se trebalo proširivati i njegovati, posebno kada su studenti u pitanju.

„Osim bližeg povezivanja dviju srodnih Akademija, bilo bi dobro da se povežu i institucije kulture obiju država, kroz brojne projekte“, naglasio je tajnik Štatkić i precizirao da „se to odnosi na razmjenu izložbi, znanstveno-stručne skupove, razne radionice, kao i razmjenu stručnjaka.“

Profesor Buntak predstavio je tajniku Štatkiću novo monografsko izdanje svih zagrebačkih galerija, paviljona i prostora koji služe za izložbene postave i pozvao na suradnju i predstavljanje naše institucije kulture, kao što je Muzej suvremene umjetnosti Vojvodine, Muzej Vojvodine, Arhiv Vojvodine i brojne poznate galerije koje se nalaze u Vojvodini.

Maja Jockov je podsjetila da su se na osnovi prošlogodišnjeg sporazuma između novosadskog i zagrebačkog Sveučilišta stvorili uvjeti i za suradnju Akademija, pa se kroz polje razvijanja likovne pedagogije prvi put predstavila i novosadska Akademija.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima