Šokačko prelo u Beregu

Objavljeno: 03.03.2023. Pregleda: 46

Za ulaz se tražila karta više, a oni koji su dobili mjesto na Šokačkom prelu u Beregu uživali su u dobroj glazbi, igri i zabavi. Za sve to pobrinuli su se članovi HKPD-a Silvije Strahimir Kranjčević, koji su u subotu, 18. veljače 2023. godine, organizirali prelo, pripremili dvoranu, poslužili goste, nastupali na samom početku preljskog slavlja i kada su se gosti u ranim jutarnjim satima razišli, raspremili dvoranu Doma kulture.
„Mi to radimo punog srca i nije nam teško sve pripremiti, obući se u nošnju, nastupati, brzo se skinuti i poslužiti goste", kaže Ljiljana Francuz.
„Na prelo su nam došli iz svih krajeva Vojvodine, i iz Hrvatske", kaže predsjednik Kranjčevića Milorad Stojnić.
„Bili smo ljetos na Mikinim danima i evo nas ponovno u Beregu. Volimo doći ovdje, udruge surađuju i naši članovi već su nekoliko puta sudjelovali na manifestacijama u Beregu, a Kranjčević je bio naš gost u Klisu", kazao je načelnik Općine Klis Jakov Vetma.
Naredno, 26. Šokačko prelo u Beregu bit će priređeno u novoj dvorani Doma kulture, čiju je rekonstrukciju u svom obraćanju na prelu najavio gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.


Izvor: Hrvatska riječ (Z.V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima