Sretan praznik hrvatske zajednice – Dan HNV-a

Objavljeno: 15.12.2020. Pregleda: 38

praznik HNV a 2020U povodu praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji – Dana izbora prvog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća, 15. prosinca 2020. godine, koji se ne obilježava svečano i javno zbog pandemije izazvane virusom Covid-19, predsjednica ove krovne institucije Jasna Vojnić uputila je pripadnicima hrvatske zajednice čestitku.

 

U čestitci, naslovljenoj „Osamnaest godina u svijetu odraslih“, predsjednica kaže:

„Velika je vrijednost bezbrižnog djetinjstva, osjećaja zaštićenosti i podrške koje društvo daje mladim naraštajima u njihovu odrastanju. A onda, sva toplina i skrb kulminira u čestitci na 18. rođendan: 'Dobrodošao u svijet odraslih!'. Sve je neobično ove godine, a neobičan je i naš rođendan – mi ne ulazimo u svijet odraslih, mi smo se u njemu zatekli još prije 18 godina, točnije 15. prosinca 2002. kada je osnovan I. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji. Iako nije bilo bezbrižno, razloga za slavlje danas itekako ima! Slavimo našu zajedničku pobjedu i ustrajnost. Gledamo unatrag ponosni što smo unatoč, ili možda zahvaljujući, svim izazovima opstali, očvrsnuli i postali jači. Umjesto uobičajene proslave, kada je već sve neobično, mi smo za vas pripremili dar – video uradak o najvećim postignućima u proteklim dvjema godinama rada IV. saziva HNV-a. Hvala vam na podršci i što ste tu uz nas!“

Čestitka i video uradak može se vidjeti na:

https://www.facebook.com/Hrvatsko nacionalno vijeće

Tradicionalno, Hrvatsko nacionalno vijeće, na ovaj praznik dodjeljuje i priznanja, koja će ove godine laureatima biti uručena naknadno. Aleksandar Skenderović dobitnik je priznanja Ban Josip Jelačić za istaknuti društveni rad, Hrvatski kulturni centar Bunjevačko kolo iz Subotice dobiva priznanje Dr. Josip Andrić za doprinos u području kulture, a Družba Kćeri milosrđa i vrtić Marija Petković – Sunčica priznanje Pajo Kujundžić za doprinos u području obrazovanja. Čestitamo svim dobitnicima priznanja!

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima