Tavankućani u službenom posjetu Zagrebu - obećana pomoć za projekte

Objavljeno: 07.05.2013. Pregleda: 54

Tavankucani ZG Bandic2013-1Predstavnici tavankutskih institucija – Galerije Prve kolonije naive u tehnici slame Tavankut, HKPD-a „Matija Gubec“ te osnovne škole „Matija Gubec“ – 23. travnja 2013. godine su na poziv gradonačelnika Zagreba boravili u službenom, ali i uzvratnom posjetu Zagrebu i tom su se prigodom susreli s predstavnicima Grada te Zagrebačke županije.

Tavankutsko izaslanstvo činili su: Ladislav Suknović, Branko Horvat, Stanislava Stantić-Prćić i dr. Marinko Stantić. U Gradskom poglavarstvu primili su ih gradonačelnik Milan Bandić, pročelnik Gradske uprave za financije Slavko Kojić, načelnica Odjela za kulturu Grada Zagreba Laura Topolovšek, te zamjenik pročelnika Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić.

Domaćinima je predstavljen rad ovih hrvatskih udruga, škole te Festivala duhovne glazbe HosanaFest.

Tavankucani ZG Bandic2013-2Ispred Zagrebačke županije Tavankućane su ugostili Rudolf Vujević, zamjenik župana Zagrebačke županije, te Vjeran Štublin, pročelnik Odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Županije. Na sastanku je potvrđena i ovogodišnja potpora Festivalu duhovne glazbe HosanaFest, te pomoć oko opremanja kabineta za hrvatski jezik u osnovnoj školi u Tavankutu.

„Na sastanku s predstavnicima gradske uprave Grada Zagreba predstavljene su aktivnosti HKPD 'Matija Gubec' i Galerije prve kolonije naive u tehnici slame. Posebna tema bio je projekt obnove Etno-salaša Balažević, zadužbine pok. Jasne Balaževiću Tavankutu. Predstavnicima Gradskog poglavarstva izneseni su do sada postignuti rezultati na polju razvoja ruralnog turizma i očuvanja kulturne baštine, te hitna potreba obnove Etno-salaša, kako bi naša udruga mogla spremno i konkurentno odgovoriti predstojećim projektnim aktivnostima i turističkim potrebama.

Gradonačelnik Milan Bandić obećao je financijsku potporu navedenom projektu koji je ocijenjen kao iznimno značajan za hrvatsku zajednicu i razvoj ruralnog turizma“, ukratko je opisao boravak u Zagrebu Ladislav Suknović, predsjednik HKPD-a „Matija Gubec“ Tavankut.

Tekst i fotografije: I. D.

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima