XII. Smotra dječjih pjevača i zborova

Objavljeno: 12.09.2016. Pregleda: 38

smotra djecjih pjevaca i zborova 1Hrvatska glazbena udruga Festival bunjevački pisama i ove je godine, dvanaesti put za redom, organizirala Smotru dječjih pjevača i zborova. Smotra je održana 4. rujna, u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Uz pratnju Dječjeg festivalskog tamburaškog orkestra, pod ravnanjem Mire Temunović, nastupilo je osamnaest izvođača solista osnovnoškolske dobi. Kao što su voditelji Katarina Piuković i Petar Pećerić na početku programa istaknuli, svojom pjesmom oni su potvrdili poznatu izreku: „Tuđe poštuj, svojim se diči.” Oni su prisutne i kratkim izlaganjem o Peri Tumbasu Haji prisjetili na ovogodišnju 125-tu obljetnicu njegova rođenja.

Smotru je otvorila dopredsjednica Odbora za obrazovanje HNV-a Jasna Vojnić na do sada nesvakidašnji način. Pročitala je pjesmu koju jesmotra djecjih pjevaca i zborova 2 napisala za ovu prigodu, a koja govori o Bunjevcima i Festivalu bunjevački pisama: „...Mira, Vojo, dr. Sente Festival nam osmislili. Ositili oni to su, naučimo dicu ‘ko su. Ako pisma navik živi, Bunjevac će da priživi...” Prisutne je pozdravio i predsjednik Upravnog odbora HGU Festival bunjevački pisama primarijus dr. Marko Sente, te se zahvalio svima koju su doprinijeli da Smotra može biti održana. U tradicionalnom završetku Smotre svi izvođači skupa su otpjevali skladbu Subotica.

Sudjelovala su djeca iz Tavankuta (OŠ Matija Gubec) – Kristina Crnković, Đurđina (OŠ Vladimir Nazor) – Ružica Dulić, Josipa Dulić, Josipa Stantić, Marija Stantić i Josipa Horvacki te iz Subotice: OŠ Ivan Milutinović – Emil Cvijin, Dunja Šimić i Matija Ivković Ivandekić, OŠ Matko Vuković – Iva Molnar, Iva Gabrić, Lucija Horvacki, Ana Francišković, Lucija Vukov i Luka Matatić, OŠ Sveti Sava – Josip Vuković i Kristina Vuković, a iz OŠ Sonja Marinković nastupala je Milica Bašić.

 

Izvor: Hrvatska riječ (J. Dulić Bako)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima