XXIII. Festival dječjeg stvaralaštva „Djeca su ukras svijeta“

Objavljeno: 17.07.2018. Pregleda: 42

djeca su ukrs svijeta tavankut 2018Prije više od dva desetljeća Festival dječjeg stvaralaštva Djeca su ukras svijeta u Tavankutu nastao je s ciljem promidžbe folklornih aktivnosti najmlađih članova udruga. Pokrenut je 1996., u godini kada je HKPD Matija Gubec obilježavalo svoj pedeseti rođendan. Nakon dvadeset godina kontinuiranog trajanja potvrđuje se njegova opravdanost kao mjesta na kojem djeca rado predstavljaju svoje pjevačko i plesačko umijeće.

Zahvaljujući mladim entuzijastima, voditeljima folklornih skupina Sandi Benčik i Darku Prćiću, Festival je i među najmlađim članovima tavankutskoga Društva shvaćen kao manifestacija koju zajedno grade, održavaju i populariziraju, dok se zahvaljujući tavankutskoj Osnovnoj školi rad folklornih sekcija održava u njenom prostoru, jer je Dom kulture izvan upotrebe već dugi niz godina. Domaćini ovogodišnjeg Festivala bila su djeca dvije uzrasne skupine tavankutskog HKPD-a Matija Gubec, kojih je ove godine više od pedeset.
Program Festivala održan je u nedjelju, 24. lipnja, na ljetnoj pozornici Etno salaša Balažević, a prigodnim ga je riječima otvorio predsjednik Društva Ladislav Suknović. Na ovogodišnjem festivalu svoje su umijeće predstavili, osim članova Gupca i druge gostujuće dječje skupine: HKC Bunjevačko kolo ogranak iz Žednika, HKC Bunjevačko kolo iz Subotice, KPZH Šokadija iz Sonte te Bunjevački kulturni centar iz Tavankuta.

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima