Zadarski akvareli slikani panonskim snijegom

Objavljeno: 21.02.2018. Pregleda: 29

HKUPD Stanislav Preprek Novi Sad bijela pozadinaNovosadski književni klub predstavio je u subotu, 2. prosinca 2017., skupinu pjesnika iz Zadra na pjesničkoj večeri koja je organizirana u ambijentu popularnog novosadskog kafića Michelangelo. Tijekom večeri nazvane Zadarski akvareli predstavile su se pjesnikinje Emilija Vučkov Mijatović, Andreja Hrašćanak Jezeršek Malta i Rafaela Božić, te pjesnik i kantautor Mario Padelin.

„Dok slažemo dojmove s gostovanja u Novom Sadu, zahvalni za početak suradnje s pjesnikom Milenom Šelmićem, Novosadskim književnim klubom i HKUPD-om Stanislav Preprek, slažu se slike od prvog trenutka dolaska i našeg dočeka, do našeg povratka u Zadar“, prenijela nam je dojmove Emilija Vučkov Mijatović. „Upoznavanje s predsjednikom Hrvatskog kulturnog centra u Novom Sadu Draganom Draženom Ilićem je tek prvi kontakt i nadamo se lijepoj suradnji. Niti naporno putovanje i pređenih 1.500 km ne mogu umanjiti ljepotu druženja i početak jednog lijepog prijateljstva i suradnje. Na kraju pjesničke večeri počeo je padati snijeg koji je nedugo zatim prešao u mećavu, a pahulje su dale još snažniju notu izrečenim stihovima“, prenosi svoje dojmove ona, izrazivši radost susreta i želju za, nada se skorim, upoznavanjem Subotice. 

Gospođa Vučkov Mijatović, opisujući boje ove poetske večeri, kaže da je svaki pjesnik predstavio svoju poeziju, tematski slobodnu i slobodnim stilom napisanu. „Vjerujem da je svatko sebe mogao naći makar u jednom stihu, a Mario Padelin je neke svoje stihove uglazbio i predstavio se i kao kantautor“. U programu su sudjelovali i Goran Mićić, novosadski pjesnik i kantautor, glazbeni duo Nomadiko, te ŽVS HKUD Stanislav Preprek iz Novog Sada.

Izvor: Hrvatska riječ (Marko Tucakov)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima