Josip Dumendžić Meštar: Vrckave čigre

Objavljeno: 05.01.2022. Pregleda: 26

U nakladi Hrvatske čitaonice iz Subotice objavljena je knjiga poezije za djecu Vrckave čigre autora Josipa Dumendžića Meštra iz Bođana. Pjesme su pisane na šokačkoj ikavici, a knjiga je tematski podijeljena u nekoliko poglavlja: Razbibriga, Zafala, Planet zemlja i Životinjski vašar.
„Od razbibrige do zoološkog vrta upoznali smo svijet oko sebe u igri i šali, znanju i mudrosti. Igrom kroz slova i jezik zaigrajmo igru s Josipom koji šokački divani i piva“, zapisala je urednica knjige Katarina Čeliković.
Autorica naslovnice i ilustracije je ilustratorica Ružica Miković-Žigmanov, dok dizajn naslovnice i obradu ilustracija potpisuje Darko Vuković.
Pjesnik Josip Dumendžić (Bođani, 1951.) piše od 1966. godine, a ovo mu je četvrta objavljena knjiga, nakon naslova Šokačke radosti i tuge (2001.), Čudan ovaj bili svit (2012.) i Svitanje ri(je)či (2016.). Osim u knjigama, pjesme je objavljivao u periodici i zbornicima ovdašnjih Hrvata te u Hrvatskoj, a uvršten je i u antologiju poezije pjesnika nacionalnih manjina i etničkih zajednica u Srbiji Trajnik.

Izvor: Hrvatska riječ D. B. P.

Izdanja drugih izdavača

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Lijepa riječ u Somboru
  • 26. Izložba božićnjaka i predstavljanje monografije
  • Koncert klape Barun
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
  • Božićni koncert u Monoštoru
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima