Ažurirani podaci o hrvatskim kulturnim udrugama na internetskoj stranici Zavoda

Objavljeno: 28.07.2017. Pregleda: 51

Zavod logo simbolInternetska stranica Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata – www.zkvh.org.rs – zamišljena je kao sredstvo za prezentaciju kulture vojvođanskih Hrvata. Ovaj portal, uz osnovne informacije o Zavodu te aktualnih vijesti o aktivnostima kako Zavoda tako i kulturnih udruga diljem Vojvodine, ima za temeljni cilj predstavljati kulturu vojvođanskih Hrvata uopće, te se u tom smislu na našem portalu mogu naći prikazi vlastite povijesti, prikazi velikana, materijalni tragovi kulture, informacije o institucijama i organizacijama, najvažnijim kulturnim manifestacijama, najave događaja i izvješća o njima...

Također, stranice sadrže i kalendar kulturnih manifestacija hrvatskih udruga kulture u Vojvodini, čime se nastoji uvesti red i omogućiti voditeljima kulturnih udruga bolje planiranje kulturnih događaja s ciljem da se izbjegnu preklapanja. Zahvaljujući web portalu ostvarili smo brojne kontakte sa zainteresiranom javnošću, a s pojedinim posjetiteljima i započeli suradnju. Inače, od početka postojanja portala (svibanj 2009.) do konca srpnja 2017. bilo je više od milijun i dvjestopedeset tisuća posjeta i danas je najposjećenija internetska stranica na hrvatskom u Srbiji. Ove činjenice ujedno su i najbolja potvrda za Zavod da je ovakav informativni medij na hrvatskom jeziku vezan za segment kulture bio i više nego potreban, tj. da je odluka Zavoda da ga pokrene bila posve opravdana.

Budući da je kulturna scena Hrvata u Vojvodini dinamična, pa i u dijelu hrvatskih udruga kulture – http://www.zkvh.org.rs/index.php/udruge, potrebno je s vremena na vrijeme ažurirati podatke o njihovom broju, vodstvu i kontaktima. Na posljednjem redovitom susretu s udrugama, proljetos u Petrovaradinu, registriran je najveći dio izmjena te smo iste unijeli i na naš portal, u dijelu koji se odnosi na udruge. Na taj način smo uspjeli za svaku udrugu unijeti najnovije relevantne podatke i tako omogućiti jednostavniju i izravnu međusobnu komunikaciju, ali i komunikaciju svih zainteresiranih osoba i ustanova iz svijeta s nama. Kako je riječ o prikupljanju podataka osobno od predstavnika udruga te da je moguće da su se potkrale i određene pogreške, molimo posjetitelje našega portala da nam na iste ukažu kako bismo ih mogli izmijeniti. Također, molimo predstavnike hrvatskih udruge kulture da nas, ukoliko dođe do promjena bilo kojih podataka, o istome obavijeste kako bismo ih kao nove i istinite unijeli.

 

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
  • Izložba slika i početak XXVIII. Međunarodne likovne kolonije Bunarić
  • Dužijanca u Đurđinu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima