Delegacija iz Novog Pazara u studijskom posjetu Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata

Objavljeno: 01.09.2020. Pregleda: 64

Delegacija iz NP u ZKVH sl.1U organizaciji Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda u okviru projekta Jednakost, različitost i dijalog u lokalnoj zajednici, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata posjetila je u petak, 28 kolovoza 2020. godine delegacija predstavnika manjinskih institucija bošnjačke nacionalne manjine iz Novog Pazara.

Projekt ima za cilj doprinos uključivanju manjina putem boljeg predstavljanja njihovih potreba i poboljšanja u provođenju njihovih prava. U okviru projekta, koji je podržan od strane Delegacije Europske unije preko EU-PRO i Fondacije za otvoreno društvo, realizirana je i skupina aktivnosti direktnih konsultacija s predstavnicima različitih lokalnih, državnih i manjinskih institucija, a u okviru tih aktivnosti je i studijski posjet Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici, kao primjeru dobre prakse u ostvarivanju manjinskih prava u području kulture.

Ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov gostima je predstavio položaj hrvatske zajednice u Srbiji, kulturnu scenu, povijesni okvir nastanka Zavoda, djelatnost i najznačajnija postignuća u dosadašnjem radu ove ustanove, kao i izazove s kojima se suočava hrvatska zajednica, napose u području kulture.

Prema riječima Semihe Kačar, predsjednice Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda, „Sve informacije o djelovanju, organizaciji, aktivnostima i rezultatima vaše institucije Delegacija iz NP u ZKVH sl.2koje ste podijelili s nama bit će nam od izuzetnog značaja u daljem radu kako organizacija civilnog društva, tako i predstavnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća i predstavnika lokalne samouprave Novog Pazara, koji su bili u studijskom posjetu.“

Članovi/ce delegacije iz Novog Pazara bili su: Semiha Kačar, predsjednica Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Rifat Redžović, iz Gradske uprave Novog Pazara, Mustafa Baltić, predsjednik Odbora za kulturu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), Indira Hadžibulić, članica Odbora za obrazovanje BNV-a, Medin Halilović, novinar, član Odbora za informisanje BNV-a i Sead Biberović, izvršni direktor Urban-In-a.

Na koncu sastanka iskazana je želja za nastavkom započete suradnje i međusobne razmjene pozitivnih iskustava u području ostvarivanja manjinskih prava.

ZKVH

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
  • Izložba slika i početak XXVIII. Međunarodne likovne kolonije Bunarić
  • Dužijanca u Đurđinu
  • Dužijanca u Mirgešu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima