Ministar znanosti i obrazovanja Vlade Republike Hrvatske posjetio ZKVH

Objavljeno: 30.06.2022. Pregleda: 84

U sklopu posjete hrvatskoj zajednici u Republici Srbiji, u povodu proslave jednog od četiriju praznika hrvatske nacionalne manjine u Srbiji – Dana rođenja biskupa Ivana Antunovića, ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Radovan Fuchs, posjetio je 24. lipnja 2022. godine Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Ministra Fuchsa je primio ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov, te ga je upoznao s ostvarenjima Zavoda u području znanosti i kulture. Osim kratkog predstavljanja naklade, ministru su predočeni i aktualni projekti na kojima je Zavod angažiran, kao i vrlo dobra i višeslojna suradnja s institucijama Republike Hrvatske iz područja znanosti i obrazovanja.

Ministar Fuchs je rekao tom prigodom kako je impresioniran rezultatima rada Zavoda te naglasio kako je očuvanje nacionalnog identiteta prioritet a u tome Zavod ima veliku ulogu. U tom smislu iznimno je važno jačanje stabilnosti i kapaciteta unutar hrvatske zajednice, ali i snažno povezovanje s visokoškolskim i znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj, čemu Ministarstvo daje svoju punu potporu.

ZKVH

Obaveštenje o kolačićima