Adaptacija crkve u Rumi

Objavljeno: 12.11.2016. Pregleda: 48

adaptacija crkve u rumiKatolička crkva Uzvišenja Svetog križa u Rumi, iz općinskog proračuna grada dobila je 200.000 dinara za adaptaciju stropa i sakristije. Sredstvima, jednim dijelom dobivenim iz župne zajednice, a drugim od sredstava grada, započeti su radovi na sanaciji crkve. Sredstva iz općinskog proračuna dodijeljena su temeljem natječaja koji se svake godine raspisuje za crkve i vjerske zajednice. Prošle godine Katolička crkva u Rumi od sredstava dobivenih od općine u iznosu od 300.000 dinara iskoristila je za uređenje ograde oko crkve. „Kao župnik crkve Uzvišenje Svetog križa zahvaljujem se rukovodstvu općine Ruma što je svojom odlukom našoj župnoj zajednici u Rumi dodijelila ova sredstva.

To je jedan lijepi znak dobre volje općine Ruma u smislu unaprjeđenja zajedničkih odnosa. Moj prethodnik, vlč. Željko Tovilo, započeo je opsežne radove na obnovi crkve, međutim ostali su za završiti još neki manji radovi, a među njima i ova adaptacija. Radi se u biti o unutrašnjem dijelu zgrade, potkrovlju, jer je za vrijeme prethodnih radova došlo do prokišnjavanja“, rekao je vlč. Ivica Čatić. Župnik ističe i da je dosadašnja suradnja s općinom Ruma bila „vrlo korektna i svaki put kada je od strane zajednice podnesen zahtjev za sredstva, njihova molba je bila uslišena.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima