Attila Juhász u posjetu Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata

Objavljeno: 14.07.2009. Pregleda: 54

Posjet Attile Juhásza Zavodu 14.07.2009.Pomoćnik pokrajinskog tajnika za kulturu zadužen za odnose s nacionalnim zajednicama Attila Juhász sa svojim suradnicima službeno je u utorak, 14. srpnja 2009. godine posjetio Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata. Tom se prigodom detaljno upoznao s procesom konstituiranja Zavoda, s dosadašnjim aktivnostima te problemima koji se pojavljuju u njegovu radu.

U srdačnom razgovoru, ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov iscrpno je informirao pomoćnika tajnika o dosadašnjim rezultatima rada, istaknuvši zadovoljstvo onim što je u prvi šest mjeseci rada učinjeno. Ponajprije, naveo je Žigmanov, uspostavom internetske stranice Zavoda načinjen je pomak u ustrojavanju i profiliranju hrvatske kulturne scene u Vojvodini kao relativno samostalne činjenice - putem nje se mogu dobiti sve relevantne informacije o hrvatskoj kulturi u Vojvodini. S druge strane, učinjeni su i prvi koraci na prezentaciji suvremene hrvatske umjetničke produkcije, zatim u znanstvenim istraživanjima, poslovima na bibliografiji, arhivistici, objavljivanju djela trajnije vrijednosti...

Posjet Attile Juhásza Zavodu 14.07.2009.Pozitivno ocijenivši rad Zavoda, Attila Juhász je iskazao uvjerenje da će pokrajinske vlasti nastaviti podržavati sve novoosnovane zavode za kulturu nacionalnih zajednica u Vojvodini. Ujedno, Attila Juhász je rekao da će biti nastavljena redovita međusobna komunikacija.

Tijekom razgovora je konstatirano da su podaci iz hrvatske kulture i uopće hrvatske zajednice u Vojvodini na pojedinim internetskim stranicama pokrajinskih tijela uprave i ustanova kulture necjeloviti i zastarjeli, te da će se oni nadopuniti i ažurirati s informacijama prikazanim na internetskim stranicama Zavoda.

Sastanku su prisustvovale i šefica Odsjeka za kulturu nacionalnih zajednica i amaterizam Pokrajinskog tajništva za kulturu Ljiljana Leković, samostalna stručna suradnica za kulturu nacionalnih zajednica spomenutog Odsjeka Žužana Kovač i urednica web stranica Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Ljiljana Dulić.

 

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima