Blago danu koji počne mirisima kruha

Objavljeno: 05.11.2016. Pregleda: 30

dani kruhaPosljednjeg dana listopada, u organizaciji OŠ Ivan Goran Kovačić, u Sonti su svečano obilježeni Dani kruha 2016. Manifestaciju su organizirali i realizirali učenici ove škole, polaznici izbornog predmeta hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture u suradnji sa svojim nastavnicama. Konstruktivnim idejama i kreativnošću doista su se potrudili da ova proslava bude koliko svečana, toliko i poučna. Na pozornici velike sale mjesnog Doma kulture bilo je postavljeno puno proizvoda od krušnoga zrna, pripremljenih u domovima, zajedničkim trudom učenika, roditelja i baka.

Stolovi s obiljem starinskih domaćih poslastica, kruha, peciva i različitih vrsta kolača, uz starinske ćilime, cvijeće, jesenske plodove i dječje uratke, bili su najljepši dekor pripremljenom prigodnom programu. Kratkom edukacijskom šetnjom kroz povijest kruha, od njegova nastanka do danas, voditeljski trio je najavljivao učenike, koji su recitiranjem, pjevanjem, plesom i kratkim igrokazima u više navrata prekidani burnim pljeskom punoga gledališta.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (I. A.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima