Božićni koncert Hrvatske čitaonice „Fischer“

Objavljeno: 28.01.2022. Pregleda: 53

Glazbena sekcija Hrvatske čitaonice Fischer s crkvenim zborom i mladim tamburašima priredila je Božićni koncert 15. siječnja 2022. godine, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Surčinu.
Kažu: tko pjeva duplo moli. Te večeri Surčinci su se pjevajući duplo molili, sjećajući se pokojnih članova glazbene sekcije Josipa Čačića i Ivana Kendrića kao i člana nadzornog odbora Čitaonice Andrije Pleše, koji su umrli tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.
Koncert je vodila Lela Stošić, članica nadzornog vijeća udruge. Ona je pročitala božićne pjesme poznatih hrvatskih pjesnika dok je Ivica Ljevar, član literarne sekcije, pročitao svoje pjesme na temu Božića. Sve je pozdravio župnik Marko Kljajić. Koncertu je, među ostalima, nazočio i opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu Republike Hrvatske Stjepan Glas.
Ovim koncertom završen je projekt udruge Božić u Surčinu.
Predsjednica udruge Katica Naglić zahvalila je svim članovima Čitaonice koji su sudjelovali u realizaciji ovoga velikog projekta kao i svim članovima i gostima koji su ispratili pet događanja u sklopu programa: božićnu izložbu i filmsku retrospektivu božićnih izložbi kreativne sekcije, igrokaz Božićni običaji, susret betlemaša i božićni koncert. Istaknula je kako su posebno ponosni djecom i mladima koji su sudjelovali u ovom projektu i zahvalila se Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Hrvatske na financijskoj potpori ovom projektu koji je obogatio Surčincima vrijeme adventa i Božića.

Izvor: Hrvatska riječ

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Koncert tamburaškog odjela HKPD Matija Gubec
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima