Božićni koncert u crkvi sv. Jurja u Subotici

Objavljeno: 08.01.2017. Pregleda: 30

bozicni koncert u svetog jurjaPretposljednje večeri prošle godine, u subotičkoj crkvi sv. Jurja priređen je Božićni koncert na kojem su nastupili glazbenici iz Hrvatske. Kao vokalni solisti, predstavili su se: Marija Ticl (sopran), Lovro Ticl (bariton), Igor Krišto (tenor) i Tomislav Jurić (tenor) uz koje je nastupio i orguljaš Alen Kopunović Legetin. Spomenuti pjevači su mahom studenti glazbenih akademija. Kopunović Legetin je podrijetlom Subotičanin i dobro je poznat ovdašnjoj publici. Upravno on je i jedan od zaslužnih za organizaciju ovog kulturnog događaja.

Sukladno prigodi, na repertoaru su se našla djela skladana u duhu božićnoga blagdana. Imali smo prilike čuti skladbe iz Njemačke, Španjolske, Austrije, Afrike, Engleske, Francuske, Italije, a nisu izostale ni pjesme Hrvata iz Bačke (Spavaj mali Božiću, Oj pastiri čujte novi glas, Zdrav budi mili gost) te Dalmacije (Veseli se Majko Božja).

Sazvučje školovanih glasova i orgulja kao „kraljice instrumenata“ učinilo je ovu večer svečanom. Također, koncert u crkvi sv. Jurja značajno je upotpunio „ponudu“ glazbenih događaja u Subotici organiziranih u povodu velikog kršćanskog blagdana.

 

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima