Božićni koncert u Franjevačkoj crkvi u Subotici

Objavljeno: 09.01.2017. Pregleda: 25

bozicni koncert u franjevackoj 2Tradicionalni Božićni koncert po 26. put održan je u Franjevačkoj crkvi, sv. Mihovila arhanđela u Subotici 28. prosinca. Uz zbor Svete Cecilije nastupio je i Subotički tamburaški orkestar, a brojna i raspjevana publika imala je priliku čuti i vokalne soliste Martinu Cvijin i Franju Vojnić Hajduk. Koncertom su ravnale Marijana Marki iz Subotičkog tamburaškog orkestra i sestra Mirjam Pandžić, voditeljica zbora Sveta Cecilija.

Uz tradicionalne božićne pjesme iz Bačke (Radujte se anđeli, Oj pastiri čujte novi glas) i Hrvatske (Čestit svijetu, Oj Djetešce moje drago, Djetešce nam se rodilo, Kirie eleison, Svim na zemlji, Radujte se narodi, Veselje ti navješćujem i Narodi nam se), publika je čula i Tihu noć, Transeamus usque Betlehem, Adeste fideles, Dicsöség mennyben az Istennek.bozicni koncert u franjevackoj 2

Kako kaže sestra Pandžić, ovim koncertom je također željela zahvaliti Bogu što joj je darovao 50 godina vjerne službe, a „kako drugačije i ljepše nego uz pjesmu“.

Ovo je jedan od koncerata kojim su se zborovi pridružili obilježavanju 40. obljetnice Subotičkog tamburaškog orkestra. Koncert su podržali Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Veleposlanstvo Republike Hrvatske.

 

Izvor: Hrvatska riječ (J. D. B.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 23. Festival bunjevački pisama u Subotici
  • XIII. Tavankutski festival voća
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima